Mukana olemisesta…

IMG_2010 1

Minulla diagnosoitiin dystonia, harvinainen neurologinen lihassairaus, vuonna 2007. Sairauden ja lääkityksenkin takia olen välillä hyvinkin voimaton, on sekä hyviä että huonoja jaksoja. Liikkua kuitenkin pitäisi, mutta sopivaa liikuntamuotoa on ollut vaikea löytää. Kuntoutusjaksoilla huomasin, että tanssissa on jokin juttu, mikä sopii minulle. Siinä ei tarvitse suorittaa, ja olo on vapaa. Vaikka olenkin tässä Katsotut-projektissa oman mukavuusalueeni ulkopuolella, ja ylitän itseäni koko ajan, niin silti koen voivani rentoutua ja olla mukana omana itsenäni, juuri kulloisenkin jaksamiseni ja kykyjeni mukaan.

-Auli

IMG_2005 1

Olen tuntenut Kaisan jo Läntisen tanssin aluekeskuksen Parkinson-ryhmästä aiemmin, kun Kaisa veti meille siellä luovaa tanssia. Kun kuulin Katsottujen esiintyjähausta, halusin ilman muuta mukaan. Kun on tanssinut joskus nuorempana, ne vanhat taidot tulevat taas esiin kun niitä kaivelee.

Olen sairastanut Parkinsonin tautia vuodesta 1999, ja tiedän, että tauti saattaa välillä masentaa ja viedä sängyn pohjalle. Kannattaa kuitenkin mennä iloisella mielellä eteenpäin ja tehdä kaikkea, mikä tuntuu hyvältä! Tauti ei estä, eikä sen saa antaa estää, mielekkäiden asioiden tekemistä.

-Erkki

IMG_2027 1

Käykääs muuten tsekkaamassa yhteisörahoituskampanjaamme Mesenaatin sivuilta ja tukekaa 🙂

https://mesenaatti.me/katsotut-yhteisoprojekti-ja-teos/

Kuvat: Heidi

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s