Kuvaushetkistä Kutomolla ja vähän tuottamisesta

Projektillamme on tässä vaiheessa melko nimellinen rahoitus, ja siispä olemme saaneet avuksemme Turun humanistisen amk:n tuottajaopiskelijoita, jotka toteuttavat osana opiskeluaan Mesenaatti-yhteisörahoitustakampanjaa ja markkinointia. Meidän projektillemme siis! Mesenaatti-kampanja julkistetaan ensi viikolla ja tiedotamme siitä kyllä täälläkin.

Itselläni sattuu olemaan niin muusikko- kuin tuottajatausta, sekä koulutuksen että käytännön työn puolesta, joten osaan arvostaa molempia puolia. Esiintyjänä on ihanaa, että joku muu hoitaa käytännön taloudellisia asioita. Toisaalta taas tiedän, mitä kaikkea tuottajan työhön oikeasti kuuluu. Suomessahan esiintyvät taiteilijat ovat perinteisesti tuottaneet projektit itse, ja tuottajakoulutusta on ollut tarjolla suhteellisen vähän aikaa. Taide- ja ammattituottajuudella on Suomessa vielä lyhyet, mutta koko ajan tukevammat perinteet.

Toki humakilaiset ovat mukana lähinnä Mesenaatti-kampanjan kautta, eivät muuten tuottamassa projektiamme. Valaistukseksi tuottajuudesta muuten: siihen voi kuulua kaikkea tilan etsimisten ja vuokraamisten, kahvinkeittimen, vessapaperin, valo- ja äänikaluston hankkimisesta tiedottamisen ja markkinoinnin suunnitteluun ja toteutukseen asti. Yleisöä pitäisi hoitaa runsaasti paikalle. Lisäksi apurahahaut ja -selvitykset, työryhmän palkanmaksut, ja käytännössä pyrkimys kaikkien pitämiseen tyytyväisinä kuuluvat tuottajan toimenkuvaan. Kevyenä nyrkkisääntönä voisi lausua, että niin kauan kuin kaikki on hyvin, kukaan ei muista kiittää tuottajaa, mutta kun joku menee vikaan, on se tuottajan vika. Toisinaan epäkiitollista hommaa siis.

IMG_2333 1

Meidän tapauksessamme Kaisa hoitaa ja on hoitanut monet näistä käytännön asioista, ja koska olemme pääosin ei-ammattilaisryhmä, moni byrokraattinen seikka jää tältä osin (onneksi) pois. Mutta itsestäni tuntuu aivan mahtavalta, että joukko alan opiskelijoita käyttää aikaansa ja energiaansa meidän projektimme onnistumiseen. Kiitos siitä!

Otimme siis viime viikolla kuvia Kalastajankadun nykytaidetila Kutomolla, jossa Katsotut-esityksemmekin pidetään joulukuussa. Toukokuinen valo teki upeasti tehtävänsä, Kaisa oli hankkinut meille valkeat hortensiat. Kutomo on muutenkin yksi suosikkipaikkojani Turussa, siellä on ihan omanlaisensa tunnelma ja moni turkulainen kulttuuri- ja taidetoimija pitää asemapaikkaansa samassa rakennuksessa. Projektimme nimi on Katsotut, ja näiden kuvien tarkoituksena onkin herättää kysymyksiä siitä, mitä, mistä ja miten katsotaan. Nouseeko ajatuksia?

Kuvien lisäksi otimme videopätkiä kampanjaamme varten. Saimme varsin mainioita ja onnistuneita otoksia. Pian lisää niistä!

IMG_2346 1

-Heidi

http://mesenaatti.me/

Kuvat: Eero Heikkilä

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s